Müller Péter író

Müller Péter író

Szerelem-szabadság

2018. november 7.

A szerelem – bármilyen ellentmondásnak tűnik – a szabadság jegyében áll. A szerelmeseket semmi más nem kötheti össze, csakis a szerelem. És igazi szerelem csakis szabad emberek között lehetséges. A valódi szerelmet éppen ez jelzi, hogy nem érzed benne magadat rabnak…..

Az ember a szerelmeséért mindent szabadon tesz. Boldog, hogy teheti. Abban a pillanatban, amikor egy kapcsolatban szolgaságot érzel, amikor nem erőt ad, hanem erőtlenít, amikor hazugságra kényszerít, tudd, hogy átléptél az Ördög erőterébe, melyben szerelemnek nevezed a függő, kiszolgáltatott, gyáva helyzetedet. Bárminek a rabjává válik az ember – az Ördög műve.

 

Hosszú életünk során előfordult, hogy méltatlan helyzetbe hoztam magam. Szerelmem ilyenkor azt mondta, hogy ezt csinálhatod tovább, folytasd csak nyugodtan – de nélkülem. „Én ebben nem veszek részt.” És ezt komolyan gondolta. Ha valaha a szakítás gondolata fölmerült közöttünk, az mindig őbenne történt s ezért. Megtette volna. A szerelem csak akkor szerelem, ha fölfelé emel. Ami lehúz a vacakságba, a lélekromlásba, az már nem szerelem. De ilyen döntésre csakis egy önmagára ébredt nő képes….

Vallomás a szerelemről  ( részlet)

 

 

Itt rendelheted meg dedikált könyved.

 

 

Tetszett? Oszd meg a környezeteddel!

Gyere, csatlakozz hozzám te is!

Első kézből kaphatsz egyedi írásokat, gondolatokat! Értesítelek a velem kapcsolatos eseményekről. Add meg adataid!