Müller Péter író

Müller Péter író

„Ádám az, aki Luciferrel lepaktálva csinálja a történelmet…”

2013. december 2.

BESZÉLGETÉS A 77 ÉVES MÜLLER PÉTERREL

„Hála neked, nő, azért, hogy nő vagy!
Női mivoltodban gyökerező érzékenységeddel gazdagítod a világ megértését és hozzájárulsz az emberi kapcsolatok teljes igazságához.”

(II. János Pál pápa levele a nőkhöz)

Müller Péter író, dramaturg, előadó. Műfaja a dráma és az esszé. Könyvei az utóbbi másfél legsikeresebb kötetei közé tartoznak, amelyet a többszázezer eladott példány bizonyít. Müller Péterrel női-férfi szerepekről, hűségről, egy új világról beszélgettünk.

Október közepén jelent meg legutóbbi műve Férfiélet, női sors címmel. Miért döntött úgy, hogy ehhez a meglehetősen érzékeny témához nyúl?

Férfi-női témákkal teli vannak az újságok. Tudósok, szociológusok, kutatók foglalkoznak nő és férfi között elmérgesedett, világszintű, problémával és a jelenleg zajló forradalmi változásokkal. A közélet, a televízió tömve van a teljesen ellehetetlenült helyzettel. Statisztikák igazolják, miszerint a helyzet Magyarországon rosszabb, mint más európai országokban: gyakoribb a nőket ért fizikai bántalmazás, a megalázás, a meg nem értő érzelmi kirohanások. Rengeteg statisztikát követtem végig, ráadásul ugyan ez szűrhető le a hozzám beérkező nők által írt levelekből is. Sokszor olvasok egészen brutális történetekről, női sorsokról. Természetesen vannak kivételek, de azt kell mondjam, hogy női- férfi kapcsolat tekintetében tökéletesen elkorcsosultunk. ………. A TISZATÁJ online CIKKE, ITT FOLYTATÓDIK.

 

 

 

 

Tetszett? Oszd meg a környezeteddel!

Gyere, csatlakozz hozzám te is!

Első kézből kaphatsz egyedi írásokat, gondolatokat! Értesítelek a velem kapcsolatos eseményekről. Add meg adataid!